"Ekonomi ekonomik olmalı" dedikleri gibi, bugün elektrikten nasıl tasarruf edileceğinden bahsetmek istiyorum. Buna neden ihtiyacım var? - sen sor. Ve sadece kullandığınız dairedeki tüm elektrikli aletleri saymaya çalışın. Onlardan kaç tane aldın? Beş? On? Yirmi? Evet, muhtemelen bu miktar sizi şaşırttı. Bakalım kim daha çok sayıyor. Hesaplamalarınızı ve cihaz listenizi yorumlara yansıtın. Bakalım kimde daha fazla var!
Daha önce sıradan insanların evlerinde çok daha az elektrikli cihaz vardı. İlk başta, yemesi tavsiye edilmeyen sadece bir armut, yani bir ampul vardı. Bu arada, hala elektrikten bahsediyoruz: "Işığı ödemeliyim", sanki apartmanlarımızda sadece ampuller çalışıyormuş gibi. Ama o zaman geçti. Ailelerde teypler, televizyonlar . . . bilgisayarlar . . . mikrodalga fırınlar . . . iPhone'lar, iPad'ler, iPod'lar, iPad'ler ve diğer elektrikli ai - yiyiciler ortaya çıkmaya başladı.
Neden elektrik tasarrufu yapmalıyız
İlk sebep: Paraya mal olur ve para bizim için sadece elektrik faturalarını ödemekle kalmaz.
İkinci sebep: Elektrik elde etmek için, kural olarak, belirli doğal kaynaklar harcanır. Biz insanlar, tüketiciler hala aynıyız: kaynakları alıyoruz ama onları yenilemiyoruz. O zaman en azından tasarruf edelim.
Elektrik tasarrufu nasıl yapılır?
Bu makale, enerjiden nasıl tasarruf edebileceğinize dair sadece birkaç ipucu içermektedir. O zaman hadi gidelim!
- Kullanılmış - kapalı. Kendinizi ve aile üyelerinizi şu anda ihtiyaç duyulmayan elektrikli aletleri kapatmak için eğitin. Örneğin, evde veya bir apartman dairesindeyken, mümkün olan her yerde ışığı açmayın. Gereksiz aydınlatma kaynaklarını kapatmayı unutmayın. Aynı şey bir TV veya bilgisayar için de söylenebilir. Onları "her ihtimale karşı" açık bırakmayın. Bu "her ihtimale karşı", faturalar için bir makbuz ile birlikte cebinize girecektir. Ayrıca, bekleme modundaki çoğu elektrikli cihazın da çok fazla elektrik tükettiğini iddia eden yakın tarihli bir çalışma vardı. Bazen beklemekle tüketmek için çalışmak arasındaki fark hemen hemen aynıdır. Şu anda gereksiz olanı fişten çekmeye çalışın.
- Gün ışığını kullanın. Pek çok insan, elektrik ışığını, genellikle böyle, alışkanlıktan, dışarısı hala yeterince hafif olsa bile yakar. Bu alışkanlığı kırmaya çalışın.
- Enerji tasarruflu ampuller. Bu, enerji tasarrufu için başka bir fırsattır. Akkor ampullerden birkaç kat daha az elektrik tüketirler. Bu tür ampullerin hizmet ömrü (sahte değil) sıradan olanlardan beş ila yedi kat daha uzundur. Enerji tasarruflu lambaların kullanımıyla ilgili hala birçok soru olmasına rağmen.
- Bir gündüz-gece sayacı veya daha doğrusu iki tarifeli bir sayaç, çok para biriktirmenizi sağlar. Zaten yüklediyseniz, gece yaşam tarzına geçin. Şaka! Ancak yine de bir şeyleri değiştirebilirsiniz. Örneğin, çamaşır makinesini neden gece açmıyorsunuz, daha sonra kendi kendine kapanacaktır. Çarşaflardan dantellere kadar gardırobunuzdaki her şeyi ütülemeyi seviyorsanız, ucuz tarife eylemi sırasında paradan tasarruf etmek için de yapabilirsiniz. Yani ne düşünüyorsun.
- Elektrikli aletleri kullanırken elektrikten tasarruf edin. Elektrikli ocakta sosis pişiriyor musunuz? Neden su dolu büyük bir tencereye dökün. Ayrıca elektrikli su ısıtıcısında su kaynatırken. Bir fincan çaya ihtiyacınız var, su ısıtıcısını kaynatmayın. Ütünün ısınmasına izin vermeyin. Modern ütüler, kural olarak, açıldıktan bir dakika sonra 30 saniye içinde kullanıma hazırdır. Ve işlemin bitiminden birkaç dakika önce ütüyü kapatabilirsiniz. Isındığından çok daha uzun süre soğur. Buzdolabı. İçine güveç koymazsanız daha az akım tüketecektir. Ayrıca buzdolabını radyatörlerden uzağa yerleştirmeye çalışın.
Böylece ipuçları alınır. Ama onları hayata geçirmezseniz çok az faydası olacaktır. En azından birkaçını yakında kullanmaya çalışın. Sayaç okumalarını daha sonra karşılaştırmayı unutmayın.